Voetreflexmassage

Uit je hoofd, in je lichaam.

Bij voetreflexmassage worden bepaalde plekken (reflexzones) onder de voet gemasseerd. Ooit is ontdekt door deze reflexzones te masseren, dat dit merkbaar is in het hele lichaam. Het aanraken van deze plekken heeft een positieve werking op de betreffende organen. Het zorgt voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en balans in het lichaam.

voetreflexmassage

Middels een voetreflexmassage worden levensprocessen die vastzitten weer in beweging gebracht. Doordat afvalstoffen afgevoerd worden, kunnen voedingsstoffen weer aangevoerd en opgenomen worden in de diverse organen en lichaamssystemen. Op deze manier komt het lichaam (of een deel van het lichaam) weer in balans. Klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het belang van voetreflexmassage is het brengen van ontspanning en balans. Er wordt evenwicht gebracht in de spanningsverdeling van het lichaam. Dit evenwicht kan bereikt worden door middel van prikkels, die zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak zijn uitwerking heeft.

Je kan kiezen uit 4 verschillende voetreflexmassages (basis), gericht op:

  • ontspanning
  • spijsvertering
  • lymfesysteem
  • spieren en gewrichten

Ook kun je kiezen voor Voetreflexmassage Combi: deze bestaat uit ontspanning + spijsvertering of lymfesysteem of spieren en gewrichten.
Een voetreflexmassage basis duurt 30 minuten. De Voetreflex Combi duurt 60 minuten.

voetreflexmassage

Wat kun je verwachten van de voetreflexmassages en wanneer mag er niet worden gemasseerd?
(vermeld met CI = contra-indicatie)

Algehele effecten zijn rust en ontspanning, rust in je hoofd, betere doorstroming van bloed, lymfe en energie, tot jezelf komen, loslaten van emoties, spanningsbewustzijn, een veilig gevoel.

Voetreflex ontspanning:
Zoals de naam weer geeft, geeft deze ontspanning. Deze massage kan o.a. ingezet worden bij gespannenheid, stress, slapeloosheid, duizeligheid of oververmoeidheid.
CI: lokale ontstekingen, trombose, ernstige voetschimmel, koorts, 1e trimester zwangerschap.

Voetreflex spijsvertering:
Deze massage kan toegepast worden bij klachten zoals diarree of obstipatie, aambeien, darmkrampen of galstenen.
In deze massage wordt de zonnevlecht nog een keer extra meegenomen welke belangrijk is voor ontspanning, een betere doorbloeding, meer zuurstof in de organen, een betere afvoer van afvalstoffen en verdeling van opgedane indrukken.
CI: darmafsluiting.

Voetreflex lymfesysteem:
Het lymfesysteem heeft alles met afweer en weerstand te maken. Alles wat niet lichaamseigen is, wordt afgevoerd. Hierdoor kan deze massage voor verschillende indicaties toegepast worden. Denk aan lymfereiniging, tijdens en na ziekte, na een narcose, tijdens en na vasten kuur, na medicatiegebruik zoals antibiotica, drugs-/ en alcoholverslaving, bij vermageringskuren, tijdens en na ontstekingen en infecties, bij mensen met een zittend beroep of een slechte doorbloeding.
CI: (lage bloeddruk, astma, hartpatiënten), auto-immuunziekten, overbelasting van het lichaam, getransplanteerde organen of middelen (hartklep, stent).

Voetreflex spieren en gewrichten:
Ons lichaam bevat veel spieren en gewrichten, welke we allemaal zeker van bewust zijn en voelen of we nu klachten hebben wel of niet. Indicaties voor deze massages zijn dan ook reumatische aandoeningen, artrose, verzwikking, ontwrichting (bv schouder uit de kom), tenniselleboog, RSI of gewoonweg spierpijn.
CI: actieve fase van reuma – gezien er dan ontstekingsprocessen in het lichaam bezig zijn (ontspanningsmassage is dan wel mogelijk, mits er geen koorts is).

Twijfel je of een voetreflexmassage wel of niet voor jou geschikt is, vraag dan gerust. Bij het maken van een afspraak zal er worden gevraagd naar eventuele contra-indicaties (CI).

Belangrijk: bij alle soorten massages die je ontvangt of het nu voetreflexmassages of lichaamsmassages zijn, is het belangrijk om erna veel water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen snel en makkelijk uit het lichaam te voeren. Zo voorkom je dat ze weer vast blijven zitten in het lichaam of hoofdpijn krijgt.