Kindermassage

Kindermassage; om in contact te blijven met jezelf en je lichaam. Goed voor intuïtie, kracht en zelfvertrouwen.

Lief meisje/jongetje,

om je vertrouwd te laten worden in de ruimte, wordt er uitgelegd wat een massage is en met welke olie en stempels er wordt gemasseerd. Voordat de massage start mag jij een kristallen steen en wensmunt uitzoeken. Hiermee gaan we op pad in een bijzonder verhaaltje (meditatie). Zo kun jij ontdekken wat jouw veilige plekje is. Vanuit dit veilige plekje, voel je je ook rustig. En vanuit deze rust, start de massage. Geniet er van!

=============================================================================================================

Tijdens de massage wordt er met olie en kruidenstempels gemasseerd. Doordat een kind nog dicht bij de natuur staat, reageert het bijzonder goed op de kruiden in de stempel. De kruiden hebben een aardende werking, wat belangrijk is om het energieniveau van kinderen in balans te houden. Daarnaast verhogen de kruiden de weerstand. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfecties, verkoudheid en verstopte neuzen werken de kruiden verlichtend.

Wanneer ze ontspanning ervaren helpt het hen beter om in het lichaam te komen, te aarden en zich weer bewust te worden van hun lichaam en hoofd. Hierdoor blijft er balans in hun leven. Door dit evenwicht zullen ze beter slapen, maar ook makkelijker met hun emoties omgaan.  Ze herkennen welke emoties of energieën van henzelf zijn of van anderen, wat maakt dat ze zich meer durven te uiten.
Hun innerlijke kracht neemt toe, omdat ze zich begrepen, veilig en goed voelen zoals ze zijn. Dit maakt hun eigen ik sterker, zodat ze hun gevoeligheid, kwetsbaarheid en intuïtie als kracht leren gebruiken en zelfvertrouwen opbouwen.

kindermassage

Waarom kindermassage:
– om kennis te maken met massage;
– leren ontspannen;
– het maakt ze sterker en minder kwetsbaar;
– fysieke en psychische weerstand worden ondersteund;
– slaapgedrag zal verbeteren;
– concentratie wordt bevorderd;
– de verwerking van voedsel wordt gestimuleerd;
– ontspant hun spieren en bevordert de beweegbaarheid van hun botten;
– minder stressgevoelig;
– verwijdering van afval- en gifstoffen.

De kindermassage is vanaf 3 à 4 jaar (t/m 12 jaar), zodat het kind zijn/haar grens kan aangeven in wat het wel of niet prettig vindt. Het is natuurlijk ook best spannend, zo’n massage!
Beide of een van de ouders blijft aanwezig in de ruimte. Er wordt geluisterd naar de wensen en grenzen van het kind. Wil een kind bijvoorbeeld zijn/haar kleding aanhouden, is dat helemaal oké. Het doelt blijft – naast ontspanning – ook om kennis te laten maken met massage.

De Kindermassage duurt 30 minuten. In totaal duurt de afspraak 45 minuten.