Drumhealing

Mijn drum is mijn stem. Ze representeert mij. Ze heeft een vrouwelijke en mannelijke energie. Ze is zachtaardig alsook krachtig. Ze is één; er is balans.

drumhealing

Via de drum ‘spreek’ ik wat ik voel. De klanken en melodieën ontstaan vanzelf. Het is jouw lichaam dat aangeeft wat het nodig heeft.

Door een drumhealing kunnen blokkades in je lichaam zich oplossen, emoties voelbaar worden of je krijgt inzichten. Daarbij werkt het erg ontspannend.
Je kunt je energieker, gelukkig of euforisch voelen. Maar ook verdriet, boosheid of andere emoties kunnen zich aandienen.

Je lichaam heeft een zelfgenezend vermogen¹ oftewel een lichaamsbewustzijn. Wat betekent dat het weet wat het met de klanken moet doen. Laat je meenemen door de klanken die voor jou bedoeld zijn.
Ontspan, geniet, ervaar en voel.

De drum heb ik zelf gemaakt tijdens een workshop bij Natuurlijk Zijn. Het is de huid van een Damhert. Er is respect voor de natuur en haar dieren. De dieren worden daarom ook niet gedood voor het maken van een drum. Ze krijgen een 2e leven door als sjamanistische drum hun werking verder te mogen doen.

Naast alleen een drumhealing, kan de drum ook ingezet worden voor of na een massage. Om juist in een diepere ontspanning te komen (voor de massage) of om weer lekker terug te komen in het hier en nu (na de massage).

Een drumhealing kan ondersteund worden met zang (voicehealing).

¹ Het lichaam heeft het vermogen om verstoringen e.d. zelf te bestrijden en te herstellen om zodanig gezond te blijven op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.