Chakra-stempelmassage

Je hele wezen in balans brengen.

Chakra is het oude Sanskriet en betekent wiel. Het zijn energiepunten in je lichaam waardoor de energie heen stroomt. Bij een goed functionerend chakra, draait deze rond op energieniveau. Een chakra kan teveel open staan, dicht zijn of niet helemaal in balans. Dit geeft verstoringen of blokkades in je energiesysteem. In het begin merk je daar misschien niet zoveel van, maar op lange duur kan dat voor lichamelijke en geestelijke problemen gaan zorgen.

Je kunt het je voorstellen als een verbinding tussen het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Je hebt in je fysieke lichaam zeven hoofdchakra’s en een heleboel kleinere chakra’s.

Chakra stempelmassage
De energiepunten (chakra’s) in het lichaam.

Daarmee neem je informatie in je op en laat je ook weer heel wat los. Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet altijd even leuk zijn. De manier waarop je ermee omgaat bepaalt of zo’n gebeurtenis een blokkade zal worden.

Bijvoorbeeld:
Wanneer het derde chakra, de maag,  geblokkeerd is en dit een lange tijd aanhoudt zonder dat er aandacht aan wordt geschonken, is de kans groot dat er op een gegeven moment maagklachten gaan optreden.  Op het geestelijke vlak zal het inhouden dat je wilskracht en doorzettingsvermogen steeds minder worden.

Tijdens de massage wordt er op verschillende manieren met de chakra’s gewerkt: het in balans brengen van de chakra’s, pulsen, masseren van de buik en voeten met warme olie, het plaatsen van warme kruiden op de chakrapunten en het masseren met warme kruidenstempels.

Chakra-stempelmassage

Een hele bijzondere, ontspannende en inzicht gevende massage!